Automatische Palletproductiemachine uitgevoerd met Wenglor kubussensoren

Alweer even geleden heeft B3 industrie het vertrouwen en de opdracht mogen ontvangen voor speciale Wenglor kubussensoren van een lokale machinefabriek uit Wijk en Aalburg.
Deze machinefabriek heeft voor hun klant een zeer speciale automatische pallet-productiemachine zelfstandig ontwikkeld en geproduceerd.

Er was echter een detectie-probleem met de sectie spijkerpistolen; Deze pistolen moeten namelijk per direct worden stopgezet, indien er geen spijkers meer worden aangevoerd, anders zouden deze spijkerpistolen inwendig zwaar mechanisch beschadigd kunnen raken door de kracht van de ‘slagpen,’ waarmee deze spijkers worden gelanceerd het hout in.

B3 industrie selecteerde speciaal voor deze machinefabriek uit de serie IQ het type IQ350 NK van Wenglor.
Deze nieuwe generatie kubussensor heeft een meetbereik van 35 mm (!) en door het krachtige inductieve veld van deze sensor, was men hiermee instaat, om dwars door de zware kunststoffen behuizing van deze industriële spijkerpistolen heen te kijken en de aanwezigheid van de spijkers optimaal te signaleren.
Hierdoor stopt het pistool direct indien er geen spijkers meer worden aangevoerd. Dit B3 / Wenglor-detectiesysteem zorgt ervoor dat deze installatie als jaren probleemloos pallets produceert….