Invertek serie ODP-2 iP20 nu t/m 110 kWatt leverbaar! 04.2022

Invertek serie ODP-2 iP20 nu t/m 110 kWatt leverbaar! 04.2022

 

Recent heeft B3 industrie haar leveringsprogramma van de Invertek frequentieregelingen serie ODP-2 iP20 uitgebreid qua vermogensgrootte tot en met 110 kWatt. Deze serie is uitermate geschikt voor PM-motoren, reluctantie en BLDC- motoren.

De ODP-2 frequentieregelingen zijn uitermate geschikt voor ‘heavy duty’ toepassingen zoals hamermolens, schredder-aandrijvingen, hijskranen en goederenliften (4-kwadrant) en lange opvoerbanden waar zwaardere producten op de band kunnen liggen, waarbij veelal een groter losbreek-koppel gewenst is dan het nominaal gewenste koppel, welke de freq. regeling serie ODP-2 bij een juiste selectie probleemloos aan kunnen drijven en regelen in capaciteit en/of snelheid.

De geïntegreerde ‘autotuning’-mode draagt zorg voor een optimale afstemming tussen de regelaar en de aan te drijven motor. Hierdoor is al een 100% koppel beschikbaar vanaf 02, Hz. Het losbreek-koppel is zelfs instelbaar tot 200% voor een bepaalde tijdsperiode vanaf stilstand.

Compacte en snelle inbouw in schakelkasten door ingebouwd netfilter (EN61800-3 Cat.C1/C2)

Vereenvoudigde inbedrijfstelmogelijkheden door het ’EASY-TO-USE’ instelmenu.

Voorzien van de volgende busaansturing via standaard aanwezig MODBUS-RTU en CAN Open.

Optioneel: Modbus TCP, Profinet, Profibus, EtherCAT, DeviceNet, EtherNet/iP. Ook geschikt voor hoogfrequent motoren met speciale firmware.

Mede door toepassing van de nieuwste inzichten van energiebesparende instellingen die zijn verwerkt in de nieuwe interne firmware, zijn hoge besparingen mogelijk in het energieverbruik!

Geschikt voor hoge omgevingstemperatuur 50˚ Celsius (tot 60˚C met derating)

In de beschermingsklasse iP20 zijn ook grote vermogens leverbaar te weten 200 en 250 Kwatt. Deze ODP-2 regelaars dienen bij installatie te worden voorzien van een separaat netsmoorspoel.

De serie ODP-2 is óók leverbaar in de iP55-uitvoering met dezelfde regel-features als de iP20 uitvoering, nu bedoeld voor outdoor. Hierbij loopt de vermogensgrootte door t/m 160 kWatt.

De serie ODP-2 is te configureren en online te monitoren met de softwaretool onder Windows ‘PC-PROGSET-IN’

 

Voor meer informatie en een optimale selectie voor projecten belt u ons salesteam 0416 – 69 56 00