Volautomatische aardappel check-weegsorteerinstallatie

Van onze trouwe afnemer Henk Maas Weegschalen te Veen hebben wij onlangs de opdracht gekregen voor het leveren van speciaal geselecteerde Wenglor optische sensoren serie UC met Wenglor ‘custom-made’-glasvezellichtgeleiders serie 231 op maat voor de juiste telling van aardappels.

Voor hun afnemer is een unieke volautomatische aardappelcheckweeginstallatie gebouwd, waarbij het gewicht van de vers gerooide aardappels wordt gecheckt en aan de hand van dit gewicht volautomatisch naar de juiste afvoerbunker wordt getransporteerd.
Bij de juiste afslag wordt deze aardappel gedirigeerd naar de desbetreffende bunker. Na deze handeling worden de aardappels geteld in de vrije val naar beneden richting de bunker. Door de aardappels te tellen, weet men bij het juiste geproduceerde gewicht nu ook hoeveel aardappels er van de verschillende gewichts- categorieën zijn geproduceerd.

Deze totaaloplossing van Henk Maas Weegschalen en B3 industrie heeft de efficiëntie van de sorteerafdeling van deze Nederlandse  aardappelteler sterk verhoogd!

Voor meer informatie omtrent de mogelijkheden, welke Henk Maas Weegschalen u als totaal leverancier van weegsystemen te bieden heeft, surft u naar hun website: www.HenkMaasWeegschalen.nl

Bekijk hier de website van Henk Maas Weegschalen.