Producent hoogwaardige kunststoffen vensters

Van één van onze trouwe afnemers heeft B3 industrie b.v. het vertrouwen en opdracht verkregen om van één van hun belangrijke productielijn van de lijm-afdeling, de aansturing van de interne transport en liftsecties te vernieuwen.

B3 industrie heeft hier gekozen voor de robuuste uitvoering van de serie ODP frequentieregelingen van het fabrikaat Invertek. De reden hiervan is, dat deze serie zeer eenvoudig de mogelijkheid heeft, om te schakelen van V/Hz naar Vector – koppel – controle en de zeer doeltreffende mogelijkheid tot ‘autotuning’. Hierbij worden de belangrijkste motorgegevens door de frequentieregeling automatisch ‘ingelezen’. Hierna is de Invertek frequentieregeling in staat om de aan te sturen motor optimaal te regelen, vanaf stilstand tot maximaal toerental, vandaar de naam ODP – Optimale Drive Power.

Bij een aantal liftbewegingen – 4 kwadrant – zijn ook remweerstanden toegepast en via eenvoudige parametersettings in te schakelen. Ook zijn bij meerdere motoren de moterrem vanuit deze frequentieregeling aangestuurd.

Bij Invertek kan de gebruiken met behulp van een parameter deze remcontrole inschakelen en aangeven bij welk toerental de rem gelicht mag worden (bij acceleratie) en wanneer deze rem mag inkomen (bij deceleratie). Dit is eenvoudig in te stellen bij zowel Z/Hz als wel Vector – koppel – controle met bijbehorende separate parameters, wat tijdens het testen van de installatie leidt tot een doeltreffend resultaat.

Dit alles is gebruiksvriendelijk in te geven in het Windows georienteerde programmeerpakket ”OptiStore”.

Met dit pakket én de interne opbouw van de Invertek frequentieregelingen, die qua parametersettings zijn ontwikkeld met als uitgangspunt ”Easy to Use”, is dit logistieke vraagstuk recent, snel en tot volledige tevredenheid van de klant gerealiseerd.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze afdeling verkoop.

Wij staan klaar, ook voor uw nieuwbouw -en/of renovatie projecten.