Oerlemans Plastics

Van onze afnemer Oerlemans Plastics uit Genderen hebben wij het vertrouwen en opdracht gekregen om voor hun belangrijke extruderlijn de frequentieregeling te leveren t.b.v. het regelen productiecapaciteit van de hoofdmotoraandrijving.
Deze extruder-motor is een zeer speciale en mechanisch compacte 110 kWatt draaistroommotor, die wordt aangestuurd met een hoge frequentie van 200 Hz bij 3 x 400 VAC bij ca 3.000 omwenteling per minuut, voor de nieuwe generatie INVERTEK frequentieregeling serie ODP-2 is dit geen enkel probleem!

De keuze voor de INVERTEK ODP-2 90 kWatt uitvoering is vanwege de technische specificaties waaronder de geringe hoeveelheid parameters, die nodig zijn om deze extruder-applicatie optimaal in te stellen, de gunstige afmetingen van de behuizing, de iP55 beschermingsklasse en de gunstige economische prijsstelling. Zoals te zien op onderstaande foto’s, is deze uitvoering veilig buiten de schakelkast te plaatsen. Dit scheelt aanzienlijk in de investeringskosten en maakt de plaatsing ervan een economisch- en tijdbesparend project.

In nauw overleg met de afdeling Technische Dienst van onze klant Oerlemans Plastics en onze serviceafdeling, is het vervangen van hun oude regelaar door deze nieuwe INVERTEK “gladjes” verlopen.
De parametrering is adequaat uitgevoerd op het gebruikersvriendelijke OLED-display. Alle parameters zijn voorzien van (Nederlandse-) teksten i.p.v. codes en online te monitoren. Hierna werd de INVERTEK ODP-2 ‘ge-autotuned’ op de nieuwe extruder-motor en de productie kon direct worden opgestart.
Met behulp van het PC-softwarepakket PC-ProgSet-IN konden de diverse parameters eenvoudig worden opgeslagen en via de ‘scoop’-functie online worden gevolgd. De nieuwe energiezuinige motor wordt volautomatisch vanaf  ‘0’ Hz volledig gecontroleerd opgetoerd tot ieder gewenste (lees folie-afhankelijke-) extrudersnelheid, welke door de operator is ingesteld.

Bel ons voor uw toepassing; wij verzorgen ook voor u graag een goed werkende en economische oplossing!

Voor meer informatie over Oerlemans Plastics, verwijzen wij u graag naar hun website:  www.OerlemansPlastics.nl