Automatische palletproductiemachine

Van een lokale machinefabriek uit Wijk en Aalburg heeft B3 industrie de opdracht mogen ontvangen voor ‘dozijnen’ speciale Wenglor kubussensoren.

Deze machinefabriek heeft voor hun klant een zeer speciale volautomatische pallet-productiemachine zelfstandig ontwikkeld en geproduceerd.

Er was echter een detectie-probleem met de sectie spijkerpistolen: Deze pistolen moeten namelijk per direct worden stopgezet, indien er geen spijkers meer worden aangevoerd. Anders zouden deze spijkerpistolen inwendig zwaar mechanisch beschadigd kunnen raken door de kracht van de ‘slagpen’, waarmee deze spijkers het hout in worden geschoten.

B3 industrie selecteerde en testte speciaal voor deze machinefabriek het Wenglor type IQ350 NK.

Deze nieuwe generatie kubussensor heeft een meetbereik van 35 mm (!) en door het krachtige inductieve veld van deze sensor, was men hiermee in staat, om dwars door de zware kunststoffen behuizing van deze industriële spijkerpistolen ‘heen te kijken’ en de aanwezigheid van de spijkers optimaal te signaleren. Hierdoor stopt het pistool direct indien er geen spijkers meer worden aangevoerd.

Dit B3 / Wenglor-detectiesysteem zorgt ervoor dat deze installatie als jaren probleemloos pallets produceert….